Annonse
Scenevante Stina Talling (17) er klar for lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix med låten "Elevate". Allerede har hun platekontrakt med et storselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stina Talling (17) etter et koronastille år

– Nesten som å begynne på nytt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Stina Talling er yngstemann i lørdagens første delfinale i Melodi Grand Prix, men har langt fra sceneskrekk.

– Jeg er et sånt barn som alltid grep mikrofonen og elsket å underholde! Hele livet, sier Talling og ler når hun forteller fra barneårene:

– Jeg sang på trikken og gikk rundt med en plastkopp etterpå!

17-åringen er allerede en erfaren underholder, som har gått veien fra å begynne med YouTube-videoer i 2013, vært med i TV-program som «Influenserne» og «Tenåringssjokket, og fått platekontrakt med et stort plateselskap.

Det skjedde i kjølvannet av at Stina Talling fikk en stor hit med «Mer enn god nok», som hun var med på å skrive for BlimE. Den er strømmet over 12 millioner ganger – og hun fremførte den på VG-listeshowet i Oslo i 2019.

Dermed skjedde livedebuten foran titusenvis av publikummere.

Tror det blir magisk

– Jeg var veldig scenevant i 2019 ja. Kanskje litt for scenevant. Nå er det nesten som å begynne på nytt, sier Stina Talling til NTB. For som for så mange andre artister har det vært stille i koronatiden.

Å være med i Melodi Grand Prix, der hun er en av lørdagens delfinalister som skal kappes om å gå videre til finalen, sier hun:

– De spurte – og jeg sa «ja, selvfølgelig». Det har alt jeg digger i ett konsept. Jeg tror det blir en magisk opplevelse!

Hun fikk tilsendt en skisse til låten «Elevate», som hun likte og som hun fikk bygge litt videre på selv og står som medforfatter sammen med Bård Bonsaksen (Ina Wroldsen), Hilda Stenmalm (BTS), Monika Engseth (Moyka) og Eirik Hella (Moyka), som også produserte.

– Jeg liker å prøve ut litt av hvert musikalsk foreløpig, eksperimenterer litt, og har ikke helt funnet min første base, sier Stina Talling om musikken sin – der «Elevate» blir hennes første låt fremført på engelsk.

Annonse
Annonse
Annonse