Annonse
Monica Heldal snakker om tilbakekomsten til musikken, når hun nå snart melder seg med tredjealbumet «Ravensdale» – fem år etter forrige langspiller. Foto: Handout / NTB

Monica Heldal skrev låt til seg selv om at det kommer bedre dager

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Jeg skrev låten til meg selv som en påminnelse om at selv når verden føles overveldende slitsom og bråkete kommer det ikke alltid til å føles sånn.

Monica Heldal deler nå bakgrunnen for sin nye låt «Glitter in Golden», som er andre forsmak ut på albumet «Ravensdale», som hun slipper midt i mars. Inspirasjonen kom da hun var på turné i Canada i 2015 – året før hun ble rammet av tinnitus og måtte ta noen års pause fra turnélivet.

– Vi kjørte bil gjennom Rocky Mountains fra Calgary til Vancouver og jeg ble helt satt ut av hvor fantastisk fin den ruten var. Et av disse nydelige stedene hvor vi stoppet på veien var området rundt og den lille byen Golden i British Columbia, hvor det var en helt egen stemning.

Hun kaller låten det resulterte i, «Glitter In Golden», som en påminnelse til seg selv.

– Om at det kommer bedre dager, jeg vil drive med musikk og reise igjen, som for eksempel tilbake til Golden, BC, sier Monica Heldal i en uttalelse.

Utfordringene hun møtte med lydsensitivitet og tinnitus holdt henne likevel ikke borte fra selve musikken. Sakte, men sikkert, har hun i samarbeid med gitarist og produsent Cato «Salsa» Thomassen utviklet og spilt inn sangene sammen med trommeslager Kenneth Kapstad – kjent fra Gåte og Motorpsycho.

Nå blir resultatet snart å høre på tredjealbumet «Ravensdale». Allerede har fansen fått høre singelen «Wallowa Lake», som etter at den kom 5. februar er listet på flere store lister på Spotify så vel som norsk radio.

Annonse
Annonse
Annonse