Annonse
Håkon Kornstad er saksofonist, operasanger og komponist. Foto: NTB

Kornstad tar Amerikabåten til Kongsberg – og har med sitt eget skipsorkester

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Håkon Kornstad mønstrer på Amerikabåten og drar til Kongsberg i juli: Da urfremfører han bestillingsverket «Mid-Atlantic» som åpningskonsert under jazzfestivalen.

Saksofonisten, operasangeren og komponisten Kornstad har med seg Oslo jazzensemble til Kongsberg Jazzfestival, der de ifølge festivalen er som et skipsorkester med 100-årskontrakt: Fra 1920 til i dag, fra spanskesyken til korona.

«Da seil ble erstattet med damp virket Atlanteren nærmest som en magnet på komponister og musikere på begge sider av den berømte dammen. Vi vet at både Art Tatum og Sergej Rachmaninov står på passasjerlisten, og at de var blodfans av hverandre. For ikke å snakke om Duke Ellington, som laget jazzhits av Rachmaninovs klavermusikk, mens Ravel og Gershwin gikk fra klubb til klubb i Harlem og noterte kule jazzriff. Hva kunne Richard Strauss og Gil Evans ha snakket om over en drink i baren, og hvordan ville Kurt Weill ha stilt seg til sampling og støy?", heter det i omtalen av «Mid-Atlantic».

Festivalen føyer til at «vi har ikke alle svar, men stiller noen spørsmål de fleste musikkinteresserte alltid har grunnet på»,

Håkon Kornstad synger opera og spiller jazz på toppnivå, med teknisk og musikalsk kapasitet utover det vanlige, mens Oslo jazzensemble regnes som et av Europas fremste, store jazzensembler – og stiller med 15 utøvere på urfremføringen 7. juli i Kongsberg Musikkteater.

Det er begrenset antall billetter som legges ut, men festivalen lover å legge ut flere dersom reglene åpner for det – og gi publikum pengene tilbake om arrangementet i verste fall blir koronaavlyst.

Annonse
Annonse
Annonse