Annonse
Foto: Kajsa Balto blir å høre på Førdefestivalens åpningskonsert. Foto: Handout

Førdefestivalen åpner med lyden av norsk mangfold

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– I år er lyden av Førdefestivalen lyden av mangfoldet i landet vårt, fastslår festivalen i pressemeldingen der de presenterer åpningskonserten 8. juli. For alle musikerne og artistene som i år blir å høre, har bostedsadresse Norge.

På åpningskonserten får publikum møte seks artister fra åtte ulike musikktradisjoner: Den norske dansegruppen Kartellet, Meelodi som har medlemmer fra Iran, Norge og Syria, samiske Kajsa Balto, afghanske Hamid Akhizada med sin hazaramusikk, den norske Kvedarkvintetten, og RIID som med sin sammensetning fra Serbia, Mexico, Spania og Norge har skapt balkansk flamenco.

Konferansierer for kvelden er Irene Kinuda Afriyie og Finn Tokvam.

Førdefestivalen er Skandinavias største festival for akustisk verdensmusikk, og samler i normale år rundt 250 artister fra hele verden på 30 scener og rundt 80 arrangementer. Besøkstallet ligger vanligvis på rundt 26.000 besøkende.

I 2021 spenner programmet over fem dager. Det er flere urpremierer og nye produksjoner, og totalt like mange konserter som et vanlig år – men det er publikumsantallet som rammes: Man planlegger for 200 publikummere på de største konsertene.

– Det høres jo sprøtt ut, men vi har bestemt oss for å gjøre det, samtidig som vi håper at vi nå er på så rett vei at kapasiteten kan økes, iallfall i så store lokaler, uttalte direktør Per Idar Almås tidligere i vår.

Annonse
Annonse
Annonse