Emelie Hollow er snart klar med debutalbumet, etter et travelt år – der koronatiden ble brukt til å skrive sangene. Foto: Sara Abraham

Emelie Hollow lot et brudd inspirere et helt album viet halve historien: – Alt ender som regel godt

Publisert: 25. juni 2021 kl 09.12
Oppdatert: 25. juni 2021 kl 09.18

– Dette bruddet går gjennom som tema i alle kapitlene. Men det tredje kapittelet som runder av albumet, har en mer positiv virkning, røper Emelie Hollow til NTB.

Og der er poplåten «Careful», som hun slapp tidligere i juni, det hun kaller «en god start på denne delen».

– Den viser at alt som regel ender godt, sier Hollow, som har hatt et travelt 2021 – ikke minst med deltagelsen i Eurovision som låtskriver.

Hun var nemlig med på å skrive den engelske teksten til «Fallen Angel», som Tix tro til med i Rotterdam. Den har hun gitt ut i sin egen liveversjon. Hun fremførte den for ham i NRKs «Haik»-serie da Andreas Haukeland var gjest. Det gjorde hun så vakkert og inderlig at Tix gråt.

For halvannen uke siden ga hun dessuten ut albumet «This Stays Between Us» sammen med forfatteren Alexander Kielland Krag, som kombinerte engelske oversettelser fra hans debutroman «Dette blir mellom oss» med Hollows sanger – i en historie om den første store forelskelsen.

Neste kapittel

«Careful» ble sluppet som siste singel ut før debutalbumet «Half The Story» kommer 27. august. Tidligere i år har det vanket sanger som «Break it Right» i selskap med Ruben, radiosingelen «Monster, Trust You», «Feel» og «Mad Love».

Saken fortsetter under annonsen

Låtene, som har vært mye spilt på radio, er fra de to første «kapitlene» av den kommende debutplaten. Der tar altså Emelie Hollow for seg først sorgen og sjokket man opplever ved et brudd, fulgt av den mørkere og sintere delen av platen som er inspirert av tiden etterpå – der den verste sorgen har gitt slipp og man kan føle sinne, mens spørsmålene er mange og ubesvarte.

Felles for alle er nære og sterke tekster, der Emelie Hollow er «gjennom hele spekteret av følelser og stadier man går gjennom ved tunge brudd», heter det fra plateselskapet hennes.

– «Careful» handler om å sakte, men sikkert, tørre å være sårbar og stole på noen igjen. Jeg begynte å skrive denne i fjor, sammen med Carl-Viktor Guttormsen og Jørn Erik Gundhus som har produsert låten. Vi hadde lyst til å prøve en litt annen retning enn vi hadde gjort tidligere og endte opp med å skrive «Careful». Så ble vi koblet sammen med Nicklas Sahl som hjalp til å skrive ferdig låten. Når vi hørte stemmen hans på den var det ikke noen tvil om at vi måtte gjøre denne låten sammen! sier hun til NTB.

Vil hjelpe andre

Emelie sier til NTB at hun prøver å skrive musikk og tekster som lytterne kan kjenne seg igjen i og vite at de ikke er alene om ting.

– Det er målet mitt, og om jeg får mye eller lite oppmerksomhet er ikke det så viktig, så lenge jeg har hjulpet bare én person. Når jeg skriver musikk er det ikke nødvendigvis til en bestemt målgruppe, men jeg tror at folk i alle aldre kan kjenne seg igjen i mye av det jeg skriver. Jeg håper selvfølgelig at særlig folk som går gjennom en tøff tid kan bli hjulpet av låtene mine.

Hun skrev hele «Half The Story» i løpet av koronatiden, som hun kaller for «veldig merkelig» og egentlig uten nedturer for henne personlig.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg har brukt tiden til å roe ned, fått mye tid til å tenke og skrive, sier Emelie Hollow, som bestemte seg for å lage et helt album av musikken som koronatiden resulterte i.

– Det har samtidig vært trist å se hvor hardt det har påvirket menneskene der ute.

Lytter annerledes

Hun tror musikk har betydd mye for de aller fleste i denne tiden, og forteller at hun har merket at noe har forandret seg i måten hun lytter:

– Jeg personlig har fått et ganske annerledes forhold til musikk og setter mer pris på det. Jeg bruker det i større grad som en slags humørkalkulator og har hatt tid til å virkelig lytte til hvor mye fin musikk som finnes der ute. Særlig mye fin, norsk musikk, røper Emelie Hollow.

Nå skal hun bruke sommeren på å ta seg litt ferie.

– Men jeg skal spille på Trænafestivalen og krysser fingrene for at det skjer.

Saken fortsetter under annonsen
 
 

 

Ledige stillinger – kulturjobb