Annonse
Daniel Herskedal vant sist fredag Spellemann i klassen for Tonos komponistpris med platen «Call for Winter». Nå tar han sitt nye verk «Out of the Fog» ut til flere festivaler. Foto: Knut Åserud

Daniel Herskedal til Moldejazz med Emilie Nicolas

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ikke før har Daniel Herskedal vunnet Spellemann for et verk, er han klar med nye toner på årets Moldejazz – «Out of The Fog», der han har med seg Emilie Nicolas på vokal.

Tubaisten og komponisten har hittil i karrieren vært opptatt av å knytte til seg musikere med sterke personlige uttrykk og la dem sette sitt preg på – og forme – hans musikk, heter det fra festivalen.

Herskedal har levert bestillingsverk for BBC Concert Orchestra, Marinemusikken, Moskvapatriarkatets mannskor, og samarbeidet med jazzmusikere, folkemusikere, klassiske musikere og samiske musikere som Marja Mortensson.

– Likevel har Daniel Herskedal en særegenhet og klar identitet både som komponist og musiker, fastslås det i pressemeldingen, der dato for konserten i Molde Domkirke oppgis til 22. juli.

«Out of the Fog» blir å høre på flere festivaler, og med seg har Herskedal foruten Nicolas på vokal også Eivind Aarset på gitar og Helge Andreas Norbakken på slagverk.

Moldejazz har tidligere meldt om gode norske navn til årets festivalutgave som Ellen Andrea Wang Trio, Trondheim Jazzorkester & Gurls, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg som er klar med «Steamdome vol. 2», Steinar Raknes & The Stillhouse Band, Valkyrien Allstars og Ane Brun.

I 2020 feiret man festival nr. 60, mens man i 2021 feirer at festivalen runder 60 år.

Annonse
Annonse
Annonse