Annonse
Arild Andersen skal omsider feires på Kongsberg Jazzfestival – som satser på juliarrangement. Foto: Vidar Ruud / NTB

Arild Andersen med ny kvintett til sin utsatte 75-årsfeiring på Kongsbergjazz

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

To ganger er jubileumskonserten som skulle feire det musikalske livsverket til Arild Andersen – som fylte 75 år i fjor – koronautsatt. Nå satser Kongsberg Jazzfestival på feiring i juli.

Da stiller Andersen, som karakteriseres som «bassgiganten», med en ny kvintett bestående av fire musikere han aldri har spilt med før: Saksofonisten Trygve Seim, gitaristene George «Jojje» Wadenius og Frode Alnæs, Thomas Strønen på trommer, melder festivalen.

– Arild Andersen har betydd enormt mye for utviklingen av norsk jazz og dens posisjon internasjonalt. Det er en stor ære å kunne feire Arild Andersen på Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, og håp om at det åpnes for flere.

– Skulle arrangementet bli påvirket av covid-19 og i verste fall bli avlyst, er publikum garantert å få pengene tilbake, lover Menes.

Arild Andersen skulle stått på scenen under Kongsberg Jazzfestival i 2020, men festivalen valgte å avlyse 2020-utgaven. Deretter var planen at han skulle markere jubileet under nyskapningen Kongsberg Jazzweekend i november. Men også dette arrangementet ble avlyst på grunn av stigende smittetrend, nabokommuner som stengte ned og tilreisende fra røde steder, het det fra festivalen.

Annonse
Annonse
Annonse