Annonse
Maja S.K. Ratkje med Buddyprisen på terrassen sin. Foto: Norsk jazzforum

Ratkje og Slettahjell fikk hver sin Buddy

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen for 2020, ble i år tildelt to musikere og komponister: Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og Solveig Slettahjell.

– Jeg får nesten ikke uttrykt meg. Jeg er så aldeles beæret over dette her. Tusen, tusen, takk, sa en rørt Solveig Slettahjell, som ble overrasket med prisen i sitt eget hjem.

Det ble også Maja S.K. Ratkje, som tok imot Norsk jazzforum på verandaen bak huset i Svartskog. Hun sier ifølge Ballade:

– Det er en anerkjennelse som utøver, det er så utrolig viktig. Jeg setter vanvittig stor pris på dette.

Buddyprisen har lange tradisjoner og i år har valgte den nasjonale medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum å hedre to musikere – med hver sin Buddy-pris.

– Vi er velsignet med en rekke fantastiske musikere her i landet. I dette annerledesåret som har vært ekstra utfordrende for mange, ikke minst for musikere og kunstnere, ønsker vi å benytte muligheten til å hedre flere, sier styreleder, Ingrid Brattset.

Med Buddyprisen følger en statuett av trompeteren Buddy Bolden, gjenskapt av billedkunstneren Lise Frogg, samt 50.000 kroner fra Norsk jazzforum.

Norsk jazzforum er en medlems- og interesseorganisasjon hvis primære mål er å bidra til at jazz spres til et bredest mulig publikum i Norge, samt å markere norsk jazz nasjonalt og internasjonalt.

Annonse
Annonse
Annonse