Torsdag til uken slipper den nye festivalsjefen for Oslo Jazzfestival, Øyvind Skjerven Larsen, programmet til Oslo Jazzfestival – som vil bli arrangert live for publikum på tre scener i hovedstaden i august.

Miriam Sørlie Larsen / NTB kultur

Oslo Jazzfestival klar med komprimert festival i august – med «skyhøy kvalitet» på artistene

NTB
Publisert: 12. juni 2020 kl 08.55
Oppdatert: 12. juni 2020 kl 11.49

Den arrangeres «i uke 33, som alltid», heter det fra festivalen – som vil arrangere konserter fra 12. til 16. august på scenene Sentralen, Victoria Nasjonal Jazzscene og SALT.

Festivalsjef Øyvind Skjerven Larsen fikk litt av en start: Han tiltrådte i fjor høst, etter festivalens 2019-utgave, og måtte sy sammen en koronatilpasset 2020-versjon. Det innebærer kun norske artister.

Programmeringsprosessen ble en øyeåpner for hvor bra og variert jazzprogram man kan sette sammen med kun lokale medvirkende, ifølge festivalen.

– Årets utgave av Oslo Jazzfestival tar utgangspunkt i den enorme bredden av jazzuttrykk som bor i byen og dens omegn, sier Skjerven Larsen til NTB:

– Her har generasjoner av jazzmusikere vokst opp, flyttet til, flyttet fra og kommet tilbake igjen. Musikerne har hentet impulser fra utallig verdenshjørner, og bragt dem tilbake for så å skape sin egen musikk av det. Det er dette som har dannet grunnlaget for jazzhovedstaden vår, og det er dette som bringer den videre.

Øyvind Skjerven Larsen sier at jazzens brede vesen skaper rom for improvisasjon og kreativitet, og både kan ta utgangspunkt i tradisjonelle former – eller utfordre de etablerte.

– Likevel er jazzens fellesnevner frihet, og det er der musikken er fri den er aller vakrest. Det dette som er vårt mål når vi neste uke presenterer landets fineste musikere til vårt publikum: Å presentere den frie og vakre jazzmusikken, sier festivalsjefen – som slipper årets helnorske program 18. juni.

Saken fortsetter under annonsen