Annonse
Pianist og komponist Jan Gunnar Hoff spiller inn en storstilt TV-produksjon av julekonserten «Stille lys» som blir en direktesendt konsert til flere europeiske byer – og Japan. Foto: NNL

Nordnorsk lederutvikling streamer jazzkonsert til hele verden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det skulle i utgangspunktet være en intimkonsert for samarbeidspartnere og kunder til Stiftelsen Nordnorsk Lederutvikling (NNL).

– Vi er heldige som har fikk med oss pianist og komponist Jan Gunnar Hoff. Det utviklet seg til storstilt TV-produksjon av julekonserten «Stille lys», sier direktør i NLL Stein Markussen i en pressemelding. 

Det startet med at NNL sponset hele plata "Stille Lys" i 2014. Den ble spilt inn av Morten Lindberg som er en internasjonalt akkreditert musikkprodusent med et stort nettverk. Han vant blant annet Grammy i 2020 i kategorien "Best immersive sound". 

– Det er gjennom nettverket i Japan vi få distribuert konserten til interesserte der, forklarer Markussen til KulturPlot. 

I tillegg legger de ned en stor jobb i direkte markedsføring på sosiale medier. Konserten streames på deres Facebookside fra i dag av.

– Vi har kultur og historie og tradisjoner fra Nord-Norge som verden ikke kan nå akkurat nå. Men gjennom denne konserten kan noen av disse elementene krysse landegrensene når vi ikke kan det selv. Konserten er også relevant for andre Europeiske kulturhovedsteder siden Bodø er Europeisk Kulturhovedstad i 2024, forklarer Markussen.

Nettverkstanken har vært sentral i NNL helt siden Stiftelsen NNL ble etablert i 1986. 

– Vi legger til rette for at ledere kan samles om noe faglig og sosialt, men i år var ikke det mulig med tradisjonelle nettverkssamlinger. Da måtte vi prøve noe nytt, sier Stein Markussen. 

– En del av det å være god leder er å tenke langsiktig og helhetlig, forstå enkeltmenneskets- og fellesskapets betydning. Derfor har kultur alltid stått sentralt hos oss i NNL. En må utsette seg for opplevelser, forteller han. 

Ledere fra offentlig og privat sektor over hele landet har vært utsatt for opplevelser og oppdagelser.  Slagordet «Du må ha vært der for å forstå» er blitt en klassiker blant deltakere som har vært gjennom ulike programmer hos NNL.

Domkirkens Ungdomskor stiller som gjesteartister på noen av låtene i konserten sammen med Hoff, som har tilhengere i blant annet Japan og Kina. 

– “Stille lys” er en konsert der publikum skal få senke skuldrene, puste ut, og reflektere over de fine sidene ved mørketid og vinter, fortsetter han.

Et eventuelt overskudd av konserten vil gå til et veldedig formål.

 
Annonse
Annonse
Annonse