Annonse
Nico D er klar med en sang om å tenke på gamle minner - og se frem til å lage nye. Det håper han kan gi andre håp i koronatider. Foto: Rune Bendiksen / NTB kultur

Nico D synger om å tenke positivt – håper det kan hjelpe folk til å tro at bedre tider kommer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Hvor har du hentet idé og inspirasjon til denne nye sangen?

– Inspirasjon til låten har jeg hentet fra mitt eget liv. I livet er man pent nødt til å innse at ikke alt bestandig går som man hadde håpet eller planlagt. Men min erfaring er at når man aksepterer situasjonen og slutter å kjempe mot den, greier man til slutt å finne styrke, se muligheter til å forbedre den eller faktisk finne løsninger. For meg er dette på mange måter essensen i det å tenke positivt.

– Hvorfor vil du at vi skal høre på den?

– Jeg tenker at den kan gi lytteren en skikkelig god sommerfølelse, og det trenger vi etter den mildt sagt spesielle våren vi har gått gjennom. Jeg vil formidle hvor viktig det er å se tilbake på gode minner for å holde motet oppe, og beholde troen på at bedre tider kommer der vi skal lage gode, nye minner.

– Hva får vi når vi lytter til musikken din? Er den for å underholde – eller har du også noe på hjertet du vil formidle?

– Jeg ønsker å gi lytteren både underholdning og samtidig noe å tenke på. Hele poenget med låten er at vi skal føle at vi har noe godt å se frem til, men at vi bare må holde ut i den rare situasjonen vi befinner oss i.

– Hva er det fineste noen kan si om den nye utgivelsen?

– At den fikk dem til å ikke gi opp håpet på at vi har bedre tider i vente.

– Hvem håper du å nå frem til – og har du en «drømmefan»?

– Jeg håper låten kan nå ut til så mange som mulig. Alle fans er «drømmefans»!

– Hvordan ser sommeren din ut?

– Det blir nok en enda mer familie orientert sommerferie enn vanlig. Men det er helt ok, vi trives godt med det.

– Hvor viktig er det å dele musikk – i små formater eller virtuelt – i en tid hvor landet fortsatt er nokså nedstengt?

– Artister og musikere har mistet en del plattformer å presentere musikken sin på, så å dele låtene du liker på for eksempel Facebook eller Instagram er viktigere enn noensinne. Sharing is caring!

– Musikkbransjen sliter i disse koronatider, er du bekymret?

– Jeg er ikke bekymret. Pandemien varer ikke evig. I tillegg er vi såpass heldige som lever i et samfunn hvor myndighetene er genuint opptatt av å ivareta innbyggerne sine. Vi har diverse støtteordninger slik at alle skal komme seg helskinnet ut av denne perioden, også oss i musikkbransjen.

– Hva hører du selv på akkurat nå? Hører du på andre ting når det er sommer og sol?

– Akkurat nå hører jeg en del på norskspråklig urban musikk, det finnes så mange fete og spennende artister i Norge om dagen! Ellers går det som vanlig mye i reggae.

 
Annonse
Annonse
Annonse