Annonse
To arrangører vil begge arrangere musikkfestival på Kadettangen i Bærum - på samme tid neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ballade

– Live Nation har søkt om å få arrangere festival på samme tid og sted som Kadetten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det skriver Ballade , som ikke har fått svar fra storarrangøren på om dette er et forsøk på å utkonkurrere selskapet bak den ungt rettede pop- og hiphopfestivalen, Kadetten AS.

Selskapet har fått mange spørsmål om gjeld og nesten-konkurs. Dagens Næringsliv skrev i forrige måned at Kadetten har slitt med dårlig økonomi siden oppstarten i 2018 og var på randen av konkurs senest i september.

Toffen Gunnufsen, som var med på å dra i gang festivalen og sto som kunstnerisk leder, fratrådte sin plass i festivalstyret i februar i år. Ifølge Ballade er han også ute av festivalen.

Live Nation – som booker overvekten av artistene som opptrer på festivalen – har ifølge styreleder Anton Solberg i Kadetten AS ha ønsket å gå inn som eier av festivalen. Men det avslo styret, skriver Ballade.

Live Nation sendte inn søknad i juni, og nå i oktober vil Bærum kommune ta stilling til de to søkerne, ifølge musikknettstedet.

– Vi kommer til å gi tilslag til en av søkerne om å arrangere en musikkfestival i 2021, dersom det blir åpnet for å kunne arrangere noe i denne størrelsesorden sommeren 2021, opplyser tjenesteleder for Kultur og samarbeid i Bærum kommune, Kristin Bjelke.

Annonse
Annonse
Annonse