MusikkPlot

Fra Mexico har reggaeartisten Manik B. laget en minidokumentar. Foto: Karlsøyfestivalen

Hippiefesten Karlsøyfestival går digitalt

Karlsøyfestivalen holder stand og kunne i fjor feire 20 år som leverandør av kultur og idealisme. Og det blir festival i år også – til tross for koronavirusets inntog.

Publisert Sist oppdatert

Men ifølge arrangørene gjør festivalen på Karlsøy i Troms som mange andre festivaler har måttet gjøre: Går digitale veier.

«Den første uka i august er det tradisjonen tro Karlsøyfestival. I motsetning til tidligere år blir det ikke kunst, konserter, seminarer, dans og fest på festivalplassen på Karlsøya. Men på internettet der du bor og der du er», heter det i pressemeldingen.

Festivalen har satt opp egen strømmeserver i Amsterdam i Nederland der de mikser innslag fra Mexico, Hellas og Irak. I Norge vil det bli konserter fra Blitz i Oslo, Svartlamon i Trondheim og Bastard i Tromsø med band som Bydyra, Roastfish & Cornbread, Dromedar, Skogens Rop og Skada Vara.

I tillegg lover arrangørene flere innslag fra selve Karsløya.

Festivalen, som er en viktig samlende faktor for de fastboende, har vært i hardt vær før. I 2018 brant Festivalens hjerte, selve Prestegården, ned til grunnen. Festivalen var likevel tilbake i 2019 og kunne da feire 20-årsjubileum.

Powered by Labrador CMS