Annonse
Festspillene i Bergen har tirsdag valgt å markere sin solidaritet og støtte for å sette en stopper for rasistisk motivert vold. Her er rapperen Jaa9 sammen med Bergen Filharmoniske Orkester. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Festspillene tar pause for George Floyd-solidaritet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Etter planen skulle Festspillene hatt seks arrangementer tirsdag, fem digitale og ett per telefon. Ingen av dem vil bli gjennomført.

Markeringen støtter initiativet The Show Must Be Paused, eller Black Out Tuesday, som ble startet av Brianna Agyemang og Jamila Thomas fra Atlantic Records og har spredd seg i rekordfart i løpet av få dager.

– Festspillene i Bergen har sammen med resten av verden hørt og sett protestene etter George Floyds død. Vi står sammen med den internasjonale musikkindustrien om å støtte #blackouttuesday tirsdag 2. juni. Det kommer derfor ikke noen nye konserter eller forestillinger fra oss i kveld, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Årets festspill vises gratis på internett og er spilt inn uten publikum i salen grunnet smittevernhensyn.

– Når Festspillene i år er nesten heldigitale, og vi ser at vi når ut langt utenfor Norges grenser, er det riktig av oss å delta i en slik internasjonal markering, sier Beyer.

Festspillene i Bergen avsluttes onsdag med en konsert fra Oslo-Filharmonien og pianisten Leif Ove Andsnes. Denne konserten vil gå som planlagt, og de digitale arrangementene som ikke vises tirsdag kveld, vil få nye sendetidspunkt onsdag.

For forestillingen This Evening’s Performance Has Not Been Cancelled, som presenteres av Bergen Nasjonale Opera og kan oppleves per telefon, får publikum en ny sjanse 12. juni.

Annonse
Annonse
Annonse