Annonse
Blant bandene som blir å høre under årets Spill norsk-festival er Lyse Netter, som skal trå til i Alta - en av de fem deltagende kommunene. Foto: Jonathan Vivaas Kise / NTB scanpix

Fem kommuner klare for festival med bare norsk musikk

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Spill-norsk-festivalen arrangeres 23. til 29. mars i kommunene Alta, Åfjord, Lyngdal, Røst og Stad, samme uke som den landsomfattende kampanjen #hørnorsk – der norsk musikk løftes ekstra av både musikkbransje, radio og TV.

Gjennom å samle festivalen og kampanjen håper NOPA og Norsk Komponistforening å kunne gi et ekstra løft til norsk musikk denne marsuken.

– Det er stor etterspørsel etter norsk musikk. Derfor tar vi med oss Spill norsk til enda flere kommuner i år. Det vil bidra til å synliggjøre mangfoldet i norsk musikk, ikke bare i sjangre men også i sanglyrikk, enten det er forskjellige dialekter eller språk, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere.

Årets festivalledelse er orkesterdirigent Torodd Wigum og Stine W. Torbergsen, til vanlig produksjonsansvarlig for Oslo World.

– Jeg ønsker at Spill norsk skal bli en lokal musikkfest, med regional betydning og nasjonal synlighet, sier hun i en uttalelse.

Annonse
Annonse
Annonse