Daniel Kvammen med munnbindet han nå selger til inntekt for organisasjonen Dråpen i havet. Foto: Xin Li / Playground

Daniel Kvammen låner ut låttekst til munnbind

Publisert: 26. oktober 2020 kl 09.48
Oppdatert: 27. oktober 2020 kl 08.39

Teksten er hentet fra hans nyeste singel, «Janteloven», og nå tas det i bruk i en ny sammenheng: Kvammen har inngått et samarbeid med organisasjonen Dråpen i havet, som bistår flyktningene i Hellas.

Det hvite munnbindet med den svarte påskriften selges med et dobbelt formål: Både å øke fokus på smittevern i Norge og samtidig samle bidrag til flyktningleirene i Hellas.

Ifølge presseuttalelsen til Kvammen går overskuddet fra salget gjennom Dråpen i Havets nettbutikk uavkortet til direkte bistand.

– Det står om liv og død, skriver Daniel Kvammen selv i sosiale medier. Der forteller han at det var Dråpen i Havet som tok kontakt om å bruke teksten fra hans singel til sin sak.

– Som jeg sa til dem: Budskapet blir beinhardt og konfronterende, men det synes jeg bare er på sin plass akkurat nå. 100 leirer med flyktninger. I kulde, pandemi og vinter. Det er vondt. Og det er uforståelig

Nå håper artisten at fansen vil kjøpe munnbind, og se på det som «en julegave til verden».

Saken fortsetter under annonsen

– Det er kanskje en dråpe i havet, men håper at vi sammen kan bidra til å øke bevissthet og spre kjærlighet, oppfordrer Kvammen.

Ledige stillinger – kulturjobb