Annonse
Ane Brun slipper sitt første album på fem år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ane Brun snakker ut om comeback i ny dokumentarserie

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Albumet skal slippes til høsten, fem år etter at hun slapp forrige studioplate med nytt materiale. I kjølvannet legger hun ut på en stor Europa-turné, der hun opprinnelig skulle gjøre fire norske konserter – i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim.

Etter at Oslo-konserten ble utsolgt, er det nå satt opp en ekstrakonsert dagen før, den 23. oktober, melder Sentrum Scene.

I mellomtiden er Ane Brun å se i den svenske nettserien «This Is My Flip Side», som tar for seg kreativitet og lidenskap gjennom å følge Brun, bloggründeren Isabella Löwengrip, designeren Bea Szenfeld, filmskaperen Björn Stein med flere.

To episoder med Ane Brun ligger ute allerede, der den første viser henne i studio og den neste på jobb i USA. Hun snakker om sin mangfoldige virksomhet – og hvor rastløs hun var da hun begynte arbeidet med den nye platen.

– Jeg prøver alltid å gjøre noe nytt når jeg lager album, og det gjør det smertefullt – fordi jeg har en abstrakt følelse av det jeg skal gjøre, det jeg vil, og det blir mye prøving og feiling, sier hun.

Ane Brun snakker i den første episoden også om sin bekymring for den økende sorgfølelsen over det som skjer med naturen, det hun kaller «en smertefull følelse av at noe er under endring», som hun prøvde å fange på en av sangene, kalt «Feeling Like I Wanna Cry».

– Det kom fra en drøm, sier hun om teksten, der hun synger om en brennende verden og hvordan hun vil gråte.

– Min erfaring som låtskriver er at for å skrive de beste tekstene, handler det om å fange de sterke følelsene, enten det er om klima, sorg, kjærlighet eller det å møte ditt tenåringsjeg.

Første singel ut kommer 21. februar og heter «Don’t Run and Hide».

Annonse
Annonse
Annonse