Annonse
Ane Brun klarte ikke å velge - og gir derfor ut to album med 18 sanger på i oktober og november. Foto: Stian Andersen / handout

Ane Brun slipper ikke bare ett – men to album i høst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Først kommer «After the Great Storm» 30. oktober, før «How Beauty Holds The Hand of Sorrow» følger 27. november, begge på hennes eget plateselskap. Det er hele fem år siden sist det kom ny musikk fra henne – men nå blir det 18 nye sanger.

Ane Brun forklarer det med at hun og produsentene Martin Hederos og Anton Sundell satt igjen med så mange låter de elsket, etter at de begynte innspillingsarbeidet i september i fjor, at de ikke klarte å legge bort noen av dem.

– Så jeg bestemte meg for å dele dem opp i to separate opplevelser, på to separate album, lyder det fra Brun, som er glad for endelig å kunne dele nyheten om de kommende albumslippene.

Begge kretser tekstmessig rundt det hun kaller de store spørsmålene i livet, og Ane Brun legger ikke skjul på at dette året har disse spørsmålene blitt enda større.

– Selv om jeg skrev de fleste av låtene før pandemien startet, føler jeg at de alle har et budskap i seg, som passer til situasjonen vi befinner oss i: Frustrasjon over situasjonen til planeten vår, hvordan sørge over noen man har mistet, eksistensialisme, kjærlighet, forhold, ensomhet, indre kamper, søvnløse netter … Jeg antar de handler om det å være et menneske, sier Ane Brun.

Hun har utsatt alle konsertene sine i Norge og Europa til 2021. Den skandinaviske turnédelen blir på vårparten fra mars, mens Storbritannia og kontinentet blir fra oktober.

Annonse
Annonse
Annonse