Annonse
Pene jakker: Larsiveli, nominert i kategorien Årets låtskriver, sammen med nybakt kulturminister Abid Raja. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Abid Raja møtte norsk musikkelite – nå skal han hjem og laste ned låter

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det er rapperen Larsiveli som har fanget kultur- og likestillingsministerens oppmerksomhet for sin upåklagelige, tweedrutete dressjakke.

Han er nominert for utgivelsen «Tvilling», der han byr på svært personlige tekster – skrevet både før og etter han la seg inn for rusavvenning.

– Det er spesielt å stå her som nominert for min egen historie, sier Lars Reiersen, som er Larsivelis alter ego. Han fikk en nominasjon i den gjeve klassen for Årets låtskriver – der han kappes med Sigrid, Karpe og Gabrielle.

Musikalske hull

Men Larsivelis musikk hadde ikke Raja hørt. Nå skal han hjem og laste ned musikk han ble nysgjerrig på, sier statsråden med ansvar for kulturfeltet. Han medgir at han blant annet er svært lite bevandret i metal.

– Det går i Karpe, mens ungene er ville etter å høre Sigrid i bilen, sier Abid Raja, som også kjenner barnesangene til Maria Solheim og Silje Sirnes Winje, kalt «Bråkebøttebaluba», som de er nominert for.

– Nå skal jeg hjem og laste ned musikk, sier kulturminister Abid Raja - her avbildet med metalkategoriens nominerte, bandene Gaahls WYRD, Kampfar, Saver og Sibiir, på Spellemannsprisens pressekonferanse fredag. (Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix)

– Jeg bodde i telt med Maria i 30 dager da jeg var med i «71 grader nord»!

De to dedikerte barnemusikantene kan nok ha et og annet ord å si til ham i hans nye embete:

– Heia barnemusikken! sier Solheim, og minner om at Spellemann-kategorien for barneplater er den eneste prisen for barnemusikk i Norge.

– Barn fortjener å bli tatt på alvor, sier Sirnes Winje.

Varmer hjertene

Den nybakte kulturministeren skryter av de mange unge artistene som er å se i salen på Grand Hotel, og som han mener byr på kvalitetskultur.

– Da kan andre unge se at det er mulig å lykkes. Det varmer både et kulturministerhjerte og et farshjerte, sier Abid Raja til NTB.

Men i den helt andre enden av aldersskalaen befant også en nokså vantro Benny Borg, nominert i viseklassen med albumet «En dag på jorden».

– Det er 47 år siden jeg fikk Spellemannprisen sist. Snur du tallet, får du hvor gammel jeg er, smiler artistveteranen av tallmagien. Han vant prisen for årets mannlige popartist i 1973 andre gang da Spellemann ble arrangert – i kjølvannet av blant annet den udødelige «Balladen om Morgan Kane».

– Det er helt fantastisk å bli nominert nå, det skal vel nesten ikke skje – har du hørt om et så stort spenn mellom nominasjoner, undrer Benny Borg og legger skjevt til:

– De gamle er kanskje eldst.

Tror på folket

Tom Hugo og Alexandra Rotan fra Keiino var også til stede på Spellemann-offentliggjøringen, og røper at de slipper album dagen før prisutdelingen 27. mars.

– Sangene har vi skrevet sammen med urfolksartister rundt i verden, sier Tom Hugo, som sier det er en drøm å bli nominert.

– Spellemann henger høyt!

Keiino er blant de nominerte til Årets låt med MGP-vinneren «Spirit in The Sky». Denne kategorien er det publikum som stemmer frem.

– Jeg tror på folkets stemmer, smiler Tom Hugo, og sikter til hvordan det var folkejuryene i fjorårets Eurovision-finale som løftet Keiino helt opp til en sjetteplass.

Annonse
Annonse
Annonse