Annonse
Greta Thunberg kommer til å forandre verden, mener den islandske artisten Björk som gjestet Norge tidligere denne uken. Foto: Armando Franca / NTB scanpix
Björk

Greta Thunberg kommer til å forandre verden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

54-åringen var tidligere denne uken innom Norge på sin Cornucopia-turné. Under konsertene spiller artisten av et forhåndsinnspilt videoklipp, hvor Thunberg henvender seg til publikum.

– Jeg spurte om hun ville lese mitt ferdige manifest, men ettersom hun har integritet og er en dyktig taler, så sa hun at hun heller ville skrive sitt eget. Det synes jeg var utmerket, sier Björk.

Thunberg ankom denne uken Lisboa etter å ha seilt over Atlanterhavet fra USA. Fredag deltok hun på den store klimamarsjen i Madrid.

– Det har vært utrolig å følge henne. Hun er helt enestående, og hun er i ferd med å skape en internasjonal bevegelse. Hun kommer til å forandre verden, sier den islandske artisten.

Björk, som selv er svært engasjert i miljøet, sier at hun forsøker å reise så mye med tog som mulig når hun nå reiser rundt på turné. I hennes nyeste album «Utopia» fra 2017 sier artisten at hun forsøker å «forestille seg fremtiden når vi har fulgt Parisavtalen og handlet så mye som mulig i møte med den nødssituasjonen som klimakrisen er».
 

Annonse
Annonse
Annonse