Annonse
Her spiller Prøysenpris-vinner Erlend Ropstad under utdelingen av Spellemannprisen i 2017. (Arkivfoto) Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Her spiller Prøysenpris-vinner Erlend Ropstad under utdelingen av Spellemannprisen i 2017. (Arkivfoto)    Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Erlend Ropstad vant Prøysenprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Lørdag fikk også jazzmusiker Per Husby Alf Prøysens Ærespris, mens forfatter Anna Fiske får Teskjekjerringprisen.

Siden Ropstad debuterte som musiker i 2005, har han flere ganger vært nominert til Spellemann, men Prøysenprisen blir hans første pris.

– Det føles litt ufortjent og uvirkelig, men samtidig ærefullt. Jeg har i hvert fall fått bekreftet, tenker jeg, at jeg er inne på noe her med låtskrivinga mi, og det er fint, sier Ropstad i en pressemelding.

I juryens begrunnelse trekkes særlig Ropstad språk og tekster fram.

– Han viser et stort hjerte og samfunnsengasjement og evner å skrive om det på en poetisk og samtidig direkte måte, slik at det både berører og ryster, heter det blant annet i begrunnelsen.

Prøysenprisene er tre norske priser som deles ut til meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre. I tillegg til Ropstad vant Per Husby æresprisen og Anna Fiske Teskjekjerringprisen.

Æresprisen deles ut for «langt og tjenestefullt virke» innenfor sjangre som forbindes med Alf Prøysen, mens Teskjekjerringprisen er en pris for litteratur eller musikk rettet mot barn.

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse