Museum

Museer i Oslo og Bærum vil bli prioritert i gjenåpningsplanen

Publisert Sist oppdatert

Fire museumsdirektører i Oslo og Bærum, Karin Hindsbo ved Nasjonalmuseet, Jarle Strømodden ved Vigelandmuseet, Solveig Østebø ved Astrup Fearnely og Tone Hansen ved Henie Onstad, sier alt er klart for at de kan åpne nå. De ønsker at kommunene skal prioritere dem før den neste del av trinn 2 i Oslos gjenåpningsplan skjer.

Museene har i likhet med alle andre kulturtilbud i regionen vært stengt siden 9. november. Byrådsleder Raymond Johansen har allerede varslet at det mot slutten av måneden bør være mulig å åpne restauranter, treningssentre, kulturaktører og andre arenaer hvis smittetallene går ned. Under kulturaktører vil da museer, galleri og kunstsalg ligge. Museumsdirektørene mener det er for lenge til.

Oslos kulturbyråd, Omar Samy Gamal, vil ikke si noe om når museene får åpne, men presiserer at det vil komme mer informasjon allerede denne uken.

– Jeg tror alle er utålmodige etter å komme i gang igjen etter å ha vært stengt ned i lang tid. Det er likevel nødvendig at vi holder igjen, sier Gamal til Aftenposten, og viser til at Oslo fortsatt er i en alvorlig smittesituasjon, og at åpningen må skje gradvis og kontrollert.

Powered by Labrador CMS