Annonse
Janicke Kernland (53) er ny direktør ved Helgeland Museum Foto: Lars Olve Hesjedal
Janicke Kernland (53) er ny direktør ved Helgeland Museum.    Foto: Lars Olve Hesjedal

Her er Helgeland Musums nye sjef

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Hun tiltrer jobben 4. november.

Fra fagleder til direktør

Janicke Kernland (53) kom til Mosjøen og Helgeland Museum som fagleder for formidling for to år siden, heter det i en pressemelding fra styreleder Gunhild Myrbakk.

Stiftelsen Helgeland Museum er det regionale museet i søndre del av Nordland. Museet har avdelinger i de 18 kommunene Rana, Hemnes, Nesna, Lurøy, Leirfjord, Dønna, Herøy, Alstahaug, Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Brønnøy, Vevelstad, Vega, Rødøy, Sømna, Træna og Bindal.
Hovedkontoret ligger i Mosjøen.

Internasjonal erfaring

I dag er Kernland konstituert fagsjef med ansvar for å koordinere museets faglige arbeid med samlinger, forskning, formidling og bygningsvern.

Kernland er opprinnelig fra Norge, men har bodd i Nederland, Sveits, USA og Tyskland i mange år, der har hun jobbet ved ulike museer med utstillingsdesign og programutvikling.

– Hennes internasjonale erfaring er spennende for utviklingen av Helgeland Museum. Styret har store forventninger til at Kernland skal kunne lede Helgeland Museum på en måte som hever kvaliteten, innfrir nasjonale krav og forventinger samfunnet stiller til et moderne museum. Dette vil skje i videre dialog med museets samarbeidspartnere, Nordland fylkeskommune og kommunene på Helgeland, sier styrelederen.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse