Annonse
Norges Fiskerimuseum, som ligger i det historiske sjøbodmiljøet i Bergen, er nominert til en gjev, europeisk museumspris. Foto: Norges Fiskerimuseum / Museum Vest
Norges Fiskerimuseum, som ligger i det historiske sjøbodmiljøet i Bergen, er nominert til en gjev, europeisk museumspris.    Foto: Norges Fiskerimuseum / Museum Vest

Fiskerimuseum nominert til europeisk pris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Utmerkelsen, The European Museum of the Year Award, ble grunnlagt i 1977 i regi av Europarådet. Den skal anerkjenne og oppmuntre til nyskapende virksomheter i museumssektoren, heter det i pressemeldingen fra Norges Museumsforbund.

EMYA-prisen skiller ikke mellom offentlige eller private museer, små eller store, tema eller nasjonalitet. Museene bedømmes etter "fremragende offentlig tilgjengelighet og kvalitet", og de nominerte kan blant annet vente seg anonyme besøk fra dommerne.

Norges Fiskerimuseum er viet fiskerihistorie og kystkultur, og grunnlagt i 1880. Idag går det under Museum Vest, og holder til i Sandviksboder – det historiske sjøbodmiljøet i Bergen.

Det byr på aktiviteter for hele familien, fra å padle en miljøkajakk og samle plastsøppel til å lære om fiskerihistorien gjennom utstillinger om gamle byggeteknikker, båtmotorer, sildeforedling, selfangst og tørrfiskhandel.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse