Kunst

Fredrik Skavlan fotografert med Kari Skavlan i 2007 da han laget «Først og sist». Moren var ifølge bildeteksten travelt opptatt i kulissene med å koke suppe til redaksjonen. Nå stiller de to ut sammen for første gang. Foto: Peter Talos / NTB

Skavlan stiller ut sammen med moren sin

«Haren & Skilpadden» er tittelen på den første felles utstillingen til Fredrik Skavlan (56) og billedvevermoren Kari Skavlan (88).

Publisert Sist oppdatert

­Årsaken er i følge Soli Brug Galleri , der utstillingen åpner 12. november at «den ene jobber fort med pennesplitt og pensel, den andre jobber langsomt med å få alle trådene på riktig plass».

For mens Fredrik Skavlan er kjent ikke bare for å være talkshowvert, men også en habil tegner – kalt «en skjult perle» av Pondus-skaper Frode Øverli, er moren kjent tekstilkunstner utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole og Statens Kvinnelige Industriskole.

Fredrik Skavlans strek til venstre, Kari Skavlans tekstilkunst til høyre. Foto: Soli Brug Galleri

Dermed blir det et bredt spenn på de rundt 100 verkene som stilles ut ved Soli Brug Galleri, som ligger i Greåker.

– Jeg har vært tegner lenger enn jeg har vært talkshowvert, sa Fredrik Skavlan til NTB da han slapp bok med koronategningene sine i fjor, på nettopp Øverlis forlag. Originaltegningene ble overrakt og arkivert i Nasjonalbiblioteket sammen med annen koronadokumentasjon fra denne historiske perioden.

Kari Skavlan har de siste årene arbeidet mest med applikerte komposisjoner, og broderer med ulltråd på møbelstoffer – motiver som trær, fugler, ornamenter og langstrakte skikkelser, der symbolikken dreier seg rundt naturen, mennesker, organiske former, fragmenter av kirkekunst, bysantinsk kirkemaleri og assosiasjoner til gammel norsk rosemaling.

Powered by Labrador CMS