Sommeren 2023 planlegges det nå en jubileumsutstilling på Vigeland-museet – og det vil deles ut et jubileumsstipend på kr 200.000 til en kunstner.
Lise Åserud / NTB

Nytt stipend til unge kunstnere

Publisert: 6. september 2021 kl 16.35
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Samarbeidet skjer i opptakten til at Eckbos Legat fyller 100 år i 2023. Sommeren 2023 planlegges det nå en jubileumsutstilling på Vigeland-museet – og det vil deles ut et jubileumsstipend på kr 200.000 til en kunstner.

– Når legatet nå skal markere sitt 100-årsjubileum, synes vi det er en fin anledning til å løfte fram nye talenter, samtidig som vi vedlikeholder båndet mellom legatstifter og Vigeland, sier Richard Arnesen, styreleder i Eckbos Legat.

Kunstnere fra hele Norge inviteres til å søke med et forslag til skulpturelt/tredimensjonalt verk som kan produseres til jubileumsutstillingen. Søkere må være norske statsborgere eller drive sitt kunstneriske virke i Norge, og må være 40 år eller yngre det året utstillingen gjennomføres. Utstillingen vil være juryert.

– Det er stas å få være med på å gjennomføre et slikt prosjekt, som munner ut i både utstilling og stipendutdeling. Jeg har store forventninger til forslagene som kommer inn, sier juryleder Jarle Strømodden via pressemeldingen.

Eckbos legat yter årlig støtte til enkeltpersoner, organisasjoner, forskningsprosjekter og annet som faller inn under legatets ulike formål.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb