Kunst

En gatekunstner i Berlin lot seg inspirere av «Ringenes Herre»-Gollum i sin fremstilling av kampen om kostelig toalettpapir blant hamstrerne.

Viruset har bredt seg til gatekunst over hele verden

Samtidig som verden holder pusten og holder seg innendørs på grunn av koronaviruset, griper gatekunstnere over hele verden sprayboksene.

Publisert Sist oppdatert

De skildrer både erfaringer med karantenelivet så vel som redselen for covid-19 på offentlige vegger.

På en vegg i Berlin har noen malt Gollum fra «Ringenes Herre» som knuger på en rull dopapir mens han hveser «min kosteligste». I Glasgow fremstilles viruset som en fotlenke, mens graffitikollektivet RBS Crew i Senegal tar til veggene for å informere om hvordan man minsker smittespredningen, melder TT.

Også her hjemme har koronaen inspirert: Øistein Jakobsen, som ifølge BA har oversikt over gatekunsten i Bergen, forteller til avisen at koronaperioden har satt ekstra fart i miljøet.

Flere av de mest profilert bergenske gatekunstnerne har kommentert koronaen på sin egen måte. AFK, kjent for sitt Listhaug-verk, har blant annet laget et rørende bilde av to jenter som holder rundt hverandre – og kloden – mens den ene tegner et virus.

En annen gatekunstner, Pyritt, tegnet en bunadsjente med munnbindpå veggen til Kronstad Distriktspsykiatriske Senter – med tittelen «Mai 2020».

Powered by Labrador CMS