Annonse
En gatekunstner i Berlin lot seg inspirere av «Ringenes Herre»-Gollum i sin fremstilling av kampen om kostelig toalettpapir blant hamstrerne. Foto: AP

Viruset har bredt seg til gatekunst over hele verden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

De skildrer både erfaringer med karantenelivet så vel som redselen for covid-19 på offentlige vegger.

På en vegg i Berlin har noen malt Gollum fra «Ringenes Herre» som knuger på en rull dopapir mens han hveser «min kosteligste». I Glasgow fremstilles viruset som en fotlenke, mens graffitikollektivet RBS Crew i Senegal tar til veggene for å informere om hvordan man minsker smittespredningen, melder TT.

Også her hjemme har koronaen inspirert: Øistein Jakobsen, som ifølge BA har oversikt over gatekunsten i Bergen, forteller til avisen at koronaperioden har satt ekstra fart i miljøet.

Flere av de mest profilert bergenske gatekunstnerne har kommentert koronaen på sin egen måte. AFK, kjent for sitt Listhaug-verk, har blant annet laget et rørende bilde av to jenter som holder rundt hverandre – og kloden – mens den ene tegner et virus.

En annen gatekunstner, Pyritt, tegnet en bunadsjente med munnbind på veggen til Kronstad Distriktspsykiatriske Senter – med tittelen «Mai 2020».

Annonse
Annonse
Annonse