Annonse
Skulpturparken på Ekeberg går i minus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Skulpturparken nedbemanner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar som driver eiendom og hoteller, er sterkt rammet av koronakrisen. Hvert år har han dekket 8-10 millioner i underskudd på driften av Ekebergparken, skriver Aftenposten. Det kan han ikke fortsette med når inntektene i Ringnes forretningsvirksomhet svikter.

Fem ansatte i parken må slutte. Tre ansatte får fortsette. I tillegg mister en del frilansere oppdrag. Det er først og fremst tilbudet til barn som rammes.

– Det viktigste nå er å opprettholde de forpliktelsene jeg har overfor Oslo kommune når det gjelder driften av Ekebergparken. Og det er å holde den ren, pen og åpen til enhver tid for publikum, sier Ringnes til Aftenposten.

Årlig har 8-10.000 barn deltatt i omvisning med kunnskapsformidling om kunst. De har søkt Kulturdepartementet om støtte, men det er aldri blitt til noe. Ringnes beklager at parken ikke lenger kan tilby formidlingsopplegg for barn.

– For så å si alle de nærmere 1 million mennesker som årlig vandrer i Ekebergparken, vil opplevelsen bli den samme også i tiden fremover, forsikrer Johannesen Dibley som har vært sentral i å bygge opp parken.

Parken ble åpnet 26. september 2013. Den eies av Oslo kommune og driftes av C. Ludens Ringnes stiftelse som har fått driftsansvaret for parken i 50 år.

Ved åpningen var det utplassert 30 skulpturer. Nå har parken 42 skulpturer, og flere innkjøp planlegges.

Annonse
Annonse
Annonse