Annonse
Nå skal kunstsamlingen som påtroppende Oljefondssjef Nicolai Tangen skjenket til Sørlandets Kunstmuseum tolkes av Agders egne kunstnere i en ny utstilling. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix

Ni kunstnere klare med sine dypdykk i Nicolai Tangens kunstsamling

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Vi ønsker at publikum skal få oppleve hvordan Agders egne kunstnere tolker og oppfatter den mye omtalte Tangen-samlingen, sier kurator Else-Brit Kroneberg. Og sikter til den påtroppende og omdiskuterte Oljefondssjefens samling, regnet som en av verdens største av nordisk, modernistisk kunst fra perioden 1920–1990.

«Kunstermøte» åpner 19. mai, og henger til 15. november «i påvente av ferdigstillelsen av Kunstsilo og mottak av Nicolai Tangens kunstsamling», heter det.

Regionale kunstnere som blant andre Frank Brunner, Espen Dietrichson og Elin Igland har ifølge museet valgt seg ut verk som de setter i relasjon med sin egen kunstneriske produksjon. En av dem, Marthe Elise Stramrud, løfter for eksempel frem problemstillingen om manglende, kvinnelig representasjon i Tangen-samlingen.

Det loves en utstilling «med stort spenn av kunstneriske uttrykk, som løfter frem og belyser ulike aspekt ved en rikholdig samling», heter det videre.

– Hvordan har kunst som tilhører en annen tid aktualitet i dag, og for samtidens kunstnere? Som et kunstmuseum med ansvar for regionen har det vært viktig for oss la de regionale kunstnerne få kjennskap til den samlingen som er årsaken til at det nå bygges et nytt museum, forklarer Kroneberg, og sikter til Kunstsilo.

Publikum får også se intervjuer med de deltakende kunstnerne, der de forteller om møtet med samlingen, og arbeidet frem mot utstillingen.

Annonse
Annonse
Annonse