Annonse
Die Zeit og Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo har de siste årene (2017, 2018 2019) hatt et vellykket samarbeid med innsamling av barnekunst rundt tema: «Hvilken fremtidig verden ønsker du å leve i?». Foto: Die Zeit / Det internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo
Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Barn og unge verden rundt tegner korona.

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Covid-19-pandemien har rammet hele verden, og mens forskere, politikere, økonomer og andre fagfolk prøver å bekjempe viruset og dets konsekvenser, er det viktig å inkludere barn og unges mening i en så historisk begivenhet som påvirker og preger absolutt alle i tiden vi lever i.

Inviterer

Museet inviterer barn og unge til å uttrykke seg gjennom kunsten om hvordan de opplever sine daglige rutiner plutselig er endret. Mitt i denne spesielle tiden er det mange daglige forandringer i samfunnet, men også håp og usikkerhet. Mange gleder seg når livet kommer tilbake til normalen og selv om de fleste blir friske har barn og unge mye på hjertet som vi håper de ønsker å dele. 

Siden pandemien ikke bryr seg om landegrenser jobber museet aktivt med flere partnere i verden som kan spre budskapet og bli med på denne spesielle markeringen. Barnekunstmuseet håper på en internasjonal barnekunst-bevegelse som vil resultere i historisk dokumentasjon som allmenheten i aldre også i fremtiden vil se på og lære av!

Tidsplan og organisering

Prosjektet publiseres 16. april i avisen Die Zeit og på museets nettsted og via ulike sosiale medier-kanaler. Alle bidrag og kunstverk kan sendes digitalt, enten ved å laste opp bidrag direkte via Barnekunstmuseets galleri-portal eller til Die Zeit-redaksjonen via e-post: kidspaintcorona@zeit.de

Frist for innsending er 31. mai 2020.

Internasjonale partnere

De første partnere som pr dags dato har bekreftet at de vil dele og spre informasjonen er The Washington Post i USA, det britiske barnemagasinet Anorak, avisen The Straits Times i Singapore og barneavisen Joca i Brasil.

Hva skjer, presentasjon og planlagt utstilling

Die Zeit og Barnekunstmuseet planlegger å dele et utvalg av kunstverk sammen med alle sine internasjonale partnere på samme dato i juni måned gjennom fellespublisering på ulike nettsteder over hele verden. 

Uten konkret å vite når en fysisk utstilling kan finne sted, grunnet koronastengt planlegger museet på sikt en utstilling i Oslo enten mot slutten av dette ekstraordinære året 2020 eller tidlig ila 2021. I mellomtiden vil museet vise utvalgte innkomne bidrag via sitt nettgalleri, slik at barna som deltar verden over kan følge med på hva som skjer.  

Her er link for opplasting av bidrag

Annonse
Annonse
Annonse