Kunst

Cathrin Gram med mer Munch

Neste uke blir Cathrin Gram på ny å se i selskap med Munch.

Publisert Sist oppdatert

­Hun setter opp sin konsertforestilling «Cathrin Gram +/- Munch» på Nordic Black Theater & Cafeteateret 22. til 24. september, der hun tar publikum med på en reise med lun humor og poplåter via flere av Edvard Munchs hovedverker.

Og de kan hun atskilling om – etter å ha vokst opp omgitt av dem: Munchs motiver var på alle barndomshjemmets vegger fordi farmoren var ustoppelig når det gjaldt å male replikaer av hans bilder.

– Det var «Skrik» over spisebordet og «Vampyren» over sofaen i stuen da jeg vokste opp! Hun hadde en dagjobb, men det var malingen hjemme hun levde for. Og hun ble også veldig god. I Norge var det svært vanlig for hobbymalere på 1960- og 70-tallet å kopiere Munch, men farmor utmerket seg og var blant de beste, forteller Gram:

– Faktisk var hun så god til å lage nøyaktige replikaer av denne legendariske kunstneren, at når NRK trengte Munch-malerier til sine produksjoner var Irene Gram fast leverandør. Det startet med «Skrik» og siden ble det bare mer!

Cathrin Gram sier at de rundt henne spøker med at det «ikke er rart hun har blitt som hun har blitt», og tror selv det å ha vokst opp med Munch gjør at hun ofte skriver om triste og vanskelige ting i låtene sine.

Powered by Labrador CMS