Annonse
SVs Freddy André Øvstegård fremmer et formelt forslag på Stortinget onsdag som krevet at regjeringen legger en plan på om det vil åpnes for konserter og festivaler i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Opposisjonen vil tvinge regjeringen til å lage en plan for gjenåpning av kulturlivet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Regjeringen har ment at det er for tidlig å svare på om det vil åpnes for konserter og festivaler i sommer. Nå vil opposisjonen tvinge frem en plan for gjenåpning av kulturlivet, skriver Aftenposten.

- Det er egentlig ganske ille at dette må komme fra et forslag på Stortinget, men nå ser vi oss nødt til det, sier SVs Freddy André Øvstegård.

Øvstegård fremmer et formelt forslag på Stortinget onsdag som ifølge Aftenposten støttes av Senterpartiet, Arbeiderpartiet og FrP. Sammen har de flertall.

Initiativet er inspirert av Danmark hvor arrangører nå kan forholde seg til en vaksinasjonsplan og har fått lov til å prøve ut hurtigtester. Danmark har nemlig satt sammen et såkalt «omstartsteam» som består av ledere i dansk kulturliv. Disse skal lage offisielle retningslinjer for hvordan arrangementer kan sette i gang igjen på en trygg måte. Den danske regjeringen satte nylig av 70 millioner kroner til dette teamet.

Slik medvirkning ønsker også norske arrangører. Her til lands er det for øvrig under halvparten så mye smitte pr. innbygger som i Danmark.

Annonse
Annonse
Annonse