Annonse
Kulturminister Abid Raja. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Forsterker kulturgaver med 66 millioner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Gaveforsterkningsordningen er med på å sikre mer penger til kunst og kultur, flere bidrag og et mer solid kulturliv. Når vi nå deler ut 66 millioner kroner fra nord til sør i landet, er det fordi de samme institusjonene har samlet inn over 260 millioner kroner fra private givere. Jeg vil gi en stor honnør til kunst- og kulturaktører over hele Norge som jobber hardt for å utvikle seg og sin institusjon, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

Formålet med gaveforsterkningsordningen er å stimulere til privat finansiering av kunst og kultur gjennom pengegaver. Pengegavene utløser en gaveforsterkning til mottakeren og skal brukes til tiltak for å styrke mottakerens arbeid i tråd med virksomhetens kunst- og kulturfaglige formål og planer.

– Det gjør meg spesielt glad å se at alle landets regioner har flere aktører som har fått gaveforsterkning. Det er et klart tegn på at ordningen fungerer etter formålet, og når både store og små over hele landet. Dette er én av mange måter denne regjeringen bidrar til å utvikle kulturlivet i hele vårt langstrakte land, avslutter Raja.

Søknadene som nå har fått tilslag gjelder for perioden 1. januar til 30. juni 2021.

 

Annonse
Annonse
Annonse