Kulturpolitikk

Kulturskolene savner pengene de mener burde kommet med Stortingsmeldingen fra kunnskapsminister Guri Melby og kulturminister Abid Q. Raja.

Etterlyser penger med stortingsmeldingen for barne- og ungdomskultur

Publisert Sist oppdatert

19. mars fremmer kulturminister Abid Q. Raja og kunnskapsminister Guri Melby en felles stortingsmelding for barne- og ungdomskulturen. Det har regjeringen fått mye ros for. Like vel etterlyser nå flere pengene de mener burde fulgt med.

Sjur Høgberg, rektor ved Knuden kulturskole i Kristiansand mener det virker som om kulturskolen knapt skal koste penger, og i stedet bare være omfordeling av ressurser. Dette mener Høgberg fører til at det er kommunene som få hele regningen.

– I 2014 forsvant nærmere 200 millioner ut av feltet da kulturskoletimen forsvant. Hadde vi fått de pengene tilbake, kunne det blitt vei i vellinga, sier Høgberg til Dagsavisen.

Assisterende avdelingsdirektør ved Oslo kulturskole, Olav Kjøk, mener også det burde fulgt med penger i stortingsmeldingen. Særlig ettersom regjeringen på forhånd har lovet at de skal styrke kultursektoren.

Han sier også de i Oslo kulturskole er skuffet, og spesielt med tanke på at meldingen ble lagt fram samme dag som Nasjonal transportplan som fikk en totalramme på 1200 milliarder. Dermed burde Kulturskolen også fått noen statlige stimuleringsmidler, mener Kjøk.

Powered by Labrador CMS