Kulturpolitikk

Kulturrådet i Viken fylkeskommune lufter idéen om å samle hele kulturlivet under en felles paraply. Her: Riksteateret på turne med stykket En midtsommernattsdrøm av William Shakespeare i 2016.

Vil samle kulturlivet under samme tak

Viken kulturråd lufter forslaget om å samle kulturlivet i en felles organisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Mye oppmerksomhet har vært rettet mot kulturlivets fragmenterte organisering. Det vil Viken kulturråd har en opprydning i: «Kulturen trenger et løft i sin organiering,» skriver representantene i et debattinnlegg i Dagsavisen.

Forslaget kulturrådet legget på bordet er å samle hele kunst- og kulturlivet i én paraplyorganisasjon, som inkluderer både det frivillige og det profesjonelle.

«Er det noe vi har lært i koronakrisen, er det nettopp betydningen av et felles, klar og tydelig stemme inn til maktens sentrum,» skriver kulturrådet.

En samlet og prioritert kravliste til kulturministeren ville bidratt til en mer treffsikker krisepakke, mener representantene.

Styret i Viken kulturråd består av styreleder Erik de Mora fra Asker, Gunnar Bjerknes Haugen fra Frogn, Jan-Elling Skaugerum fra Nordre Follo, Nina Grønholt fra Bærum, Pål Antonsen fra Sarpsborg og Vinjar Tufte fra Ullensaker.

Viken er etter fylkessammenslåingen Norges største fylke i folketall - med 1,2 millioner innbyggere.

Powered by Labrador CMS