Annonse
Som nybakt kulturminister var Abid Raja begeistret til stede da nominasjonene til Spellemannprisen ble offentliggjort i februar. Måneden etter kom tidenes største krise for musikkbransjen – som nå ber om hjelp i et åpent brev. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Musikkbransjen med samlet rop om hjelp i åpent brev til Abid Raja

– Norsk folkelig kultur er i fare

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Næringsrådet er et samarbeidsorgan for norsk musikkbransje, og representerer over tusen selskaper og 15.000 enkeltmedlemmer – i spennet fra artister, komponister, tekstforfattere og musikere til managere, produsenter, arrangører, plateselskap og forleggere.

I brevet stilles det spørsmål ved om Abid Raja virkelig ser alle som står bak artisten på scenen, enten det er låtskrivere, management, bookingbyrå eller teknikere. «Akkurat nå virker det ikke slik», heter det i brevet, publisert på NRK Ytring.

Dagens pandemisituasjon beskrives som «tidenes største krise» for bransjen. Kjærkomne krisepakker og kontantstøtte «treffer altfor dårlig», og ifølge brevskriverne faller store deler av musikknæringen helt utenfor.

«Det kan få konsekvenser for den samlende, folkelige kulturen som vi vet du setter så stor pris på», heter det fra Musikkindustriens Næringsråd. Som frykter at det verste ligger foran musikkbransjen – og at det kanskje ikke blir noen 2021-festivaler om det ikke finnes noen til å skru lys og lyd.

«Det er også en reell fare for at deler av verdikjeden blir kjøpt opp av store utenlandske musikkonsern. Det vil være et stort tap for det norske kulturmangfoldet, frivilligheten og den høye kvaliteten i den norske musikknæringen».

Brevet er undertegnet med hilsen fra Musikk-Norge, med håp om at kulturministeren vil lytte til deres konkrete innspill og slutthilsenen «Det er du som bestemmer, nå trenger vi deg».

Annonse
Annonse
Annonse