Kulturminister Trine Skei Grande og daglig leder Karen Sofie Sørensen i Kulturrom, som fram til i går het Musikkutstyrsordningen.  

 

Maja Brenna 

Musikkutstyrsordningen endrer navn til Kulturrom

Publisert: 9. januar 2020 kl 08.33
Oppdatert: 9. januar 2020 kl 09.05

Onsdag ettermiddag presenterte kulturminister Trine Skei Grande Musikkutstyrsordningens nye navn: Kulturrom.

Mer enn musikk

Den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler som hittil har vært kjent som Musikkutstyrsordningen, fikk fra 2019 økt tilskuddsramme og et utvidet mandat.

Med et oppdrag om å gi tilskudd på tvers av alle musikksjangre og til scenekunstfeltet, ble en navneendring både naturlig og nødvendig. Navneendringen til Kulturrom skal styrke videreutvikle ordningen – og et ledd i en opptrappet satsing på egne og utstyrte kulturlokaler fra den sittende regjeringen.

Med det utvidede mandatet fulgte en ekstra bevilgning på 12 millioner i mai 2019 og totalt delte ordningen ut i overkant av 40 millioner i tilskudd fordelt på alle landets fylker i 2019.

LES MER | 13 nye millioner til utstyr og lokaler

Mer inkluderende navn

Saken fortsetter under annonsen

Endringsprosessen ble igangsatt våren 2019 i samarbeid med kommunikasjonsbyrået Dinamo. 

– Navnet speiler vårt utvidede mandat og ruster oss samtidig for fremtiden på en god måte. Med et nytt og mer inkluderende navn er vi klare for å ta et enda større ansvar for å sikre tilgang til hensiktsmessige øvingslokaler og gode tekniske vilkår for fremføring av musikk, dans og teater over hele landet, sier daglig leder Karen Sofie Sørensen i Kulturrom.

Viktig ordning

Kulturminister Trine Skei Grande deltok under navnelanseringen onsdag:

– Jeg er glad for at Musikkutstyrsordningen på en så positiv måte har tatt imot oppdraget med å utvide ordningen til å gjelde flere musikksjangre og kulturuttrykk. Dette er en svært viktig ordning for det brede kulturlivet vi har i Norge, og Kulturrom er et dekkende og godt navn, sier hun.

 

Ledige stillinger – kulturjobb