Annonse
Presse / NOKU Foto: Brua Ypsilon og biblioteket har markert seg som landemerker i Drammen.

Drammen blir kulturpolitisk mekka

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Onsdag vedtok Drammen kommunes Hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet å gå inn som hovedsamarbeidspartner med Norsk kulturforum (NOKU) i å etablere landets første, nasjonale arena viet til kulturpolitikk – Kulturytring Drammen.

LES OGSÅ | Ny nasjonal kulturarena i støpeskjeen

Etter planen skal det første arrangementet gå av stabelen mellom 16. og 19. juni 2021. Allerede har Union Scene og Drammen Teater blitt booket til neste års program.

– Kulturytring Drammen skal være en samlende arena for hele feltet, og nå starter prosessen med å inkludere og involvere hele kulturfeltet i å skape denne arenaen – hvor vi sammen skal manifestere kunst og kultur som et viktig politikkområde og en utviklingskraft i samfunnet, skriver generalsekretør Hege Knarvik Sande i NOKU i en pressemelding.

Drammen ble kåre til årets kulturkommune i fjor. Kulturytring vil ha en kapasitet på 7.600 deltakere over de totalt fire dagene. På programmet vil man finne politiske debatter, men også scenekunst, konserter, litteratur og bildekunst, opplyser NOKU til Drammens Tidende.

Annonse
Annonse
Annonse