Annonse
Immateriell kulturarv fra Setesdal som folkedans, stev og musikk ligger godt an til å få en plass på UNESCOs verdensarvliste. På bildet er prinsesse Märtha Louise avbildet mens hun danser folkedans i setesdalsbunad i 1988 sammen med nåværende skuespiller
Immateriell kulturarv fra Setesdal som folkedans, stev og musikk ligger godt an til å få en plass på UNESCOs verdensarvliste. På bildet er prinsesse Märtha Louise avbildet mens hun danser folkedans i setesdalsbunad i 1988 sammen med nåværende skuespiller Mads Ousdal (midten).    Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB arkivfoto

Setesdals kulturtradisjon kan bli en del av verdensarven

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Helt siden 2012 har Setesdal Spelemannslag jobbet for å få de stolte kulturtradisjonene fra området til å bli en del av verdensarvlisten for immateriell kulturarv. Innsatsen er blitt gjort for at folkemusikken, stevkunsten, dansen og slåttespillet ikke skal gå tapt.

Søknaden har gått videre og onsdag skal en delegasjon legge fram søknaden for sluttbehandling i Colombia, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi har fått sterke signaler på at det går gjennom. Vi vet at innstillingen fra komiteen er positiv, og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir vedtatt, sier kultursjef Torunn Charlotte Nyberg i Valle kommune.

– Selv om innstillingen er positiv, knytter det seg en viss spenning til onsdagens behandling. Jeg kan strekke meg så langt som å si at de ligger veldig godt an, sier Tora Aasland, leder for i UNESCO-kommisjonen i Norge.

Astri Rysstad i Setesdal spelemannslag sier til avisen at en fest er forberedt på Sylvgarden i Setesdal 18. desember. Trolig blir det også champagne, lover Rysstad.

Annonse
Annonse
Annonse