Annonse
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Her er budsjettlekkasjene fra Kulturdepartementet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

En ny tilskuddsordning for inkludering i kulturlivet får 5 millioner kroner, ifølge regjeringens budsjettforslag. I alt gis det 25 millioner til slike tiltak, melder NTB.

Fra før har idretten en ordning for integrering i idrettslag, og denne utgjør i dag 20 millioner kroner.

Ifølge kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) har det frivillige kulturlivet etterlyst en tilsvarende ordning. Hensikten er å bidra til at alle barn får mulighet til å delta i organiserte fritidsaktiviteter – uavhengig av sosial og økonomisk bakgrunn.

– Både idretten, frivilligheten og kulturlivet er viktige arenaer for inkludering og integrering, og her gjøres det en svært god jobb med å inkludere og integrere flere inn i fellesskapet. Det gleder meg stort at kulturlivet ønsker å trappe opp innsatsen for økt inkludering og integrering, sier Grande i en kommentar til NTB.

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge – får i oppdrag å etablere en søknadsbasert ordning for inkludering i kulturlivet.

Norsk kulturråd får i budsjettforslaget 4,4 millioner kroner til arbeid som nasjonal koordinator for økt mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren.

Slik er midlene på 25 millioner kroner fordelt i forslaget til Kulturdepartementet:

 

Annonse
Annonse
Annonse