Annonse
Den store innspillsboka til barn og unges kulturmelding. Fra venstre: Amy Jallow (12) og Abdullah Talib (12), Lin Marie Holvik, Trine Skei Grande og Aaron Normann Bruun (17). Foto: Knut Sørhusbakken
Den store innspillsboka til barn og unges kulturmelding. Fra venstre: Amy Jallow (12) og Abdullah Talib (12), Lin Marie Holvik, Trine Skei Grande og Aaron Normann Bruun (17).    Foto: Knut Sørhusbakken

Barnas egen kulturmelding

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I dag ble rapporten «Barn og unges stemmer – kunst og kultur» overlevert kulturministeren.

Rapporten der barn og unge i hele Norge har sagt sitt, skal være grunnlag for tidenes første stortingsmelding om barne- og ungdomskultur, opplyser Kulturtanken i en pressemelding.

Gigantisk bok

Miniøyas to festivalsjefer, Amy Jallow (12) og Abdullah Talib (12) og representant fra Kulturtankens ungdomsråd, Gabriel Aaron Normann Bruun (17), sto i dag for overleveringen av rapporten, samt mange hundre brev og en kjempestor kulturmeldingsbok, skrevet av barn og unge fra hele landet.

– Tusen takk, og oi, så mange brev har jeg aldri fått før, heller ikke en så stor bok, sa en overveldet kulturminister Trine Skei Grande.

LES HELE RAPPORTEN | Barn og unges stemmer – kunst og kultur

Kulturtanken, som er en etat under Kulturdepartementet, fikk i vinter i oppdrag å involvere barn og unge (3-19 år) fra hele landet i arbeidet med stortingsmeldingen. Hensikten er at barn og unge skal påvirke politikkutformingen som angår dem.

– Vi gjør dette for aller første gang, og det har vært viktig for meg at barn og unge skulle delta i arbeidet med stortingsmeldingen på sine egne premisser, sier Skei Grande.

Mange involvert

Involveringen har foregått i samarbeid med blant andre Ung Kultur Møtes (UKM), Miniøya, Norsk kulturskoleråd, og en rekke barne- og ungdomsorganisasjoner. Innspillene har kommet fra Kristiansand i sør til Tana i nord, i forbindelse med samtaler på skoler og i barnehager, på festivaler og kulturskoler, som brev, på padlet og gjennom en spørreundersøkelse.

Resultatet er innspill fra rundt 1000 barn og unge, samlet i rapporten Barn og unges stemmer – kunst og kultur, som blant annet fremlegger 23 konkrete tiltak.

SYNSPUNKT | Kultur for barn og unge har nærmest vært fraværende

 

 

Annonse
Annonse
Annonse