Kulturhus

Slik skal det bli i 2028: Møller Eiendom har store planer for Det Gamle Biblioteket på Hammersborg. Målet er å ferdigstille samtidig som Regjeringskvartalet.

Store planer for Det Gamle Biblioteket

Publisert Sist oppdatert

Oslo bystyre godkjente i går Møller Eiendom som nye eiere av det ærverdige lokalet på Hammersborg. De tar over huset 1. mars 2021, skriver de i en pressemelding.

Interessen var stor da huset ble lagt ut for salg i 2020, hvor Møller Eiendom til slutt vant budrunden med en prislapp på kr 245 millioner. Nå ser de nye eierne frem til endelig å ta over huset og starte planleggingen av en total renovasjon. I mellomtiden vil selskapet The Oslo Way fortsette å drifte huset med et variert kulturtilbud ut året.

Møller Eiendom har store planer for det tidligere hovedbiblioteket på Hammersborg. De jobber for at huset skal være ferdig renovert til 2028, samtidig som regjeringskvartalet.
Huset med adresse i hjertet av Oslo, på Arne Garborgs pl. 4, sto ferdig i 1933, og har en omfattende moderniseringsjobb jobb foran seg:

– Vi gleder seg til å ta over eiendommen og videreutvikle dette viktige bygget til glede for Oslo og byens befolkning. Mens vi jobber med å planlegge for neste etappe i byggets liv vil huset åpne for arrangementer så fort restriksjonene tillater det. The Oslo Way hadde laget et imponerende program for våren 2020 som de ikke fikk gjennomført. I løpet av pandemien har de vist en stor evne til å tilpasse seg og booke inn produksjoner og arrangementer tilpasset tiden vi lever i, forteller markedsdirektør i Møller Eiendom Pål Bøe, som også kan røpe litt av planene for huset:

– Det vil bli flere serveringssteder, event- og arrangementslokaler og noen kontorer. Vi har flere spennende planer som har med fotografi å gjøre. Møllersamlingen, som er Norges største samling av fotografier, skal flytte dit, men vi ønsker å få til mye mer enn det.

Måtte tenke nytt

Prosjekt- og kommunikasjonsbyrået The Oslo Way har driftet huset siden 8. mars 2020, for Deichman og Oslo kommune, hvor huset ble omdøpt til Det Gamle Biblioteket.

I 2020 skulle huset samle publikum i alle aldre. Med strenge restriksjoner måtte arrangementene avlyses, men huset har likevel lyst i en ellers til tider mørk hovedstad. P3Gull, digitale konferanser og festivaler som Pride, Oslo Innovation Week, Zero konferansen, musikkfilminnspillinger, reklame og støttekonserter har varmet opp huset siden mars.

– Vi er utrolig stolte av at Møller Eiendom anerkjenner vårt arbeid og ikke minst deler våre tanker om dette fantastiske bygget. At vi nå får drifte for dem i en overgangsfase er veldig spennende. Vi har også noen vilt store planer som vi i fellesskap gleder oss til å annonsere, sier kreativ leder i prosjektbyrået i The Oslo Way, Lars Tefre Baade, - og legger til:

– Som alle oss i bransjen som jobber med møteplasser og kultur, kan ikke den vaksinen komme raskt nok.

Powered by Labrador CMS