Kulturbransjen

Wenche Foss’ Ærespris går til Linn Skåber og Skeiv ungdom ved Jane-Victorius Bonsaksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Wenche Foss’ ærespris til Linn Skåber og Skeiv ungdom

Skuespiller, komiker og forfatter Linn Skåber og organisasjonen Skeiv Ungdom får Wenche Foss’ Ærespris 2022.

Publisert Sist oppdatert

­En rekke kjente personer var til stede for å hylle vinnerne da tildelingen fant sted i Rokokkosalen på Grand Hotel i Oslo onsdag.

Wenche Foss’ Ærespris skal ifølge statuttene gå til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med hennes livsglede, formidlingsevne og engasjement – både på og utenfor den kunstneriske arenaen.

– Årets vinner av Wenche Foss’ Ærespris er et multitalent av de helt sjeldne. For å vise bredden i vinnerens arbeid, vil juryen spesielt trekke fram den glimrende ungdomsboken «Til ungdommen», illustrert av Lisa Aisato, skriver juryen i sin begrunnelse for hvorfor Linn Skåber er prisvinner i år.

Prispengene til den andre mottakeren, Skeiv Ungdom, er øremerket Ungdomstelefonen og de frivillige som jobber der. Skeiv ungdoms hjelpetelefon tilbyr alle unge å få noen å snakke eller chatte med om seksualitet, kjønn og identitet.

– Wenche Foss selv ville ha vært uhyre stolt av den viktige jobben dere gjør. I dag farger vi Æresprisen i regnbuens farger og hyller Skeiv ungdom, sier juryen, som består av leder Ellen Horn, Foss' sønn Fabian Stang og Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen.

Prisen er på 100.000 kroner og er siden starten i 2009 blitt delt mellom to mottakere hver gang.

Powered by Labrador CMS