Kulturbransjen

Steinar Larsen blir ny direktør for Olavsfest i Trondheim fra august 2022.

Steinar Larsen er ny direktør for Olavsfest

Publisert Sist oppdatert

Lederen for Trondheimsolistene går til Olavsfest. Han tar over direktørstolen etter sommerens festival.

Olavsfestdagene i Trondheim har ansatt Steinar Larsen som ny direktør. Nåværende direktør, Petter Myhr, er ferdig med sitt andre åremål etter sommerens festival, skriver styret i en pressemelding.

Larsen har de siste 15 årene vært daglig leder for Trondheimsolistene.

– Jeg er svært takknemlig for at styret har gitt meg tillit til å lede Olavsfest i årene framover mot nasjonaljubileet i 2030. Det står stor respekt av den jobben Petter Myhr, sammen med sin stab, har gjort for å utvikle festivalen til det den er i dag. Jeg lover å gjøre mitt for at Olavsfest skal være aktuell også den kommende perioden, sier den påtroppende direktøren i en pressemelding fra Stiftelsen Olavsfestdagene.

Larsen tar over direktørstolen etter sommerens festival, som skjer 28. juli til 3. august.

– Norges viktigste festival

Det var 15 søkere til stillingen, og styreleder Arild Kalkvik trekker spesielt fram at styret er imponert over arbeidet Steinar Larsen har gjort med Trondheimsolistene, og at hans erfaring som leder og nettverksbygger vil ha stor verdi for festivalen.

– Olavsfest er for meg Norges viktigste festival. Det er en arena for refleksjon rundt verdispørsmål som opptar alle mennesker – helt uavhengig av hvem du er, hva du tror på eller om du ikke har en tro. Jeg har en sterk tro på at Nidarosdomen, som Nord-Europas viktigste pilegrimsmål, vil få en enda større betydning for folk i årene framover. Gjennom gode samarbeid vil Trondheim og Trøndelag tiltrekke seg et stadig større norsk og internasjonalt publikum, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS