– Vi ser tydelig at de nære og lokale møtene og kulturopplevelsene er noe vi som samfunn må prioritere i årene framover, sier daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen. Foto: Odd-Inge Larsen.

Kulturrom: 20 millioner til 136 søkere

Publisert: 14. juni 2022 kl 15.32
Oppdatert: 14. juni 2022 kl 15.40

370 søknader kom inn (rekord), disse er nå behandlet og 20 millioner blir fordelt på 136 søknader fra hele landet.

I denne runden er det spesielt landets scener som har fått et løft. 70 scener over hele landet vil få oppgradert utstyret sitt ved hjelp av disse tilskuddene – og dette kommer tusenvis av artister og publikum til gode.

– Ettervirkningene av koronapandemien merkes fremdeles godt i kulturlivet, men denne søknadsrunden viser at både investeringsviljen og -behovet fremdeles er tilstede og peker på noen positive fremtidsutsikter, sier daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen i en pressemelding.

Hun peker på at de fysiske møteplassene og kulturopplevelsene er viktigere enn noen gang når krisene kommer tett på oss.

– Vi ser tydelig at de nære og lokale møtene og kulturopplevelsene er noe vi som samfunn må prioritere i årene framover. Vi er stolte over å kunne bidra til den nødvendige fysiske infrastrukturen for at kulturen skal finne sted, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb