Kulturbransjen

Kulturrom: 20 millioner til 136 søkere

Midlene er fordelt på gode tiltak, der søkerne har beskrevet det lokale behovet på en utfyllende måte og viser til hvordan tilskuddet vil bidra til mer aktivitet og bedre akustiske og tekniske forhold for de som bruker rommet.

Publisert Sist oppdatert

370 søknader kom inn (rekord), disse er nå behandlet og 20 millioner blir fordelt på 136 søknader fra hele landet.

I denne runden er det spesielt landets scener som har fått et løft. 70 scener over hele landet vil få oppgradert utstyret sitt ved hjelp av disse tilskuddene – og dette kommer tusenvis av artister og publikum til gode.

– Ettervirkningene av koronapandemien merkes fremdeles godt i kulturlivet, men denne søknadsrunden viser at både investeringsviljen og -behovet fremdeles er tilstede og peker på noen positive fremtidsutsikter, sier daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen i en pressemelding.

Hun peker på at de fysiske møteplassene og kulturopplevelsene er viktigere enn noen gang når krisene kommer tett på oss.

– Vi ser tydelig at de nære og lokale møtene og kulturopplevelsene er noe vi som samfunn må prioritere i årene framover. Vi er stolte over å kunne bidra til den nødvendige fysiske infrastrukturen for at kulturen skal finne sted, sier hun.

Powered by Labrador CMS