Annonse
Slik ser det ut når musikk- og kulturfestivalen for de minste, Miniøya, inntar Tøyenparken i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Miniøya støttes – og planlegges gjennomført til sommeren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Et Miniøya i vanlig format har fremstått mer og mer urealistisk. Vi har derfor jobbet parallelt med en nedskalert og pandemi-vennlig festivalplan».

Det skriver Miniøya-arrangørene i en ny pressemelding.

«Behovet for fysiske kulturopplevelser har aldri vært større, og det er viktig for oss å gjøre alt vi kan for å sikre en fysisk festivalopplevelse for barna i 2021», kvitterer daglig leder Henriette Larsen videre. Og kan samtidig meddele at stimuleringsmidler fra Kulturrådet muliggjør gjennomføring av et Miniøya i en nedskalert og smittevernvennlig versjon.

«Miniøya 2021 nedskaleres fra 17 000 til 1400 publikummere. Festivalen deles opp i seks ulike arrangementer hvor 200 publikummere kan oppleve tre timer Miniøya i komprimert format lørdag 12. og søndag 13. juni», heter det videre.

I tillegg lanseres Miniøyas babyfestival, et arrangement på dagtid fredag 11. juni for de aller minste.

Ved lettelser i smitteverntiltakene, vil antallet kunne oppskaleres, og det vil bli opprettet ventelister for de ulike arrangementene.

Den årlige musikk- og kulturfestivalen for barn og unge, som arrangeres i Tøyenparken i Oslo, ble første gang arrangert i 2010. I 2020 ble den avlyst i kjølvannet av koronapandemien.

Annonse
Annonse
Annonse