Annonse
Vinterbilde av Drammen. Foto: Harald Johnsen / Wikipedia

Kulturytring Drammen går av stabelen fra 21. til 23. juni

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Fra 21. til 23. juni 2021 samles hele det norske kulturlivet for aller første til samtaler og debatt om kunst- og kulturpolitikk under Kulturytring Drammen. Målet er at Kulturytring Drammen skal bli kulturens versjon av Arendalsuka.

Generalsekretær Hege Knarvik Sande i Norsk kulturforum (NOKU). Foto: Kristoffer Eliassen

–  Vi er stolte over å kunne presentere et variert og spennende program. Aktører fra hele kulturfeltet bidrar til programmet og vil være samlet på Kulturytring Drammen som blir landets første arena som i sin helhet er viet til kulturpolitikk, sier leder av Kulturytring Drammen, generalsekretær Hege Knarvik Sande i Norsk Kulturforum i en pressemelding.

Kulturytring Drammen er kommet i stand etter initiativ fra Norsk Kulturforum som er en interesse- og kompetanseorganisasjon som samler hele kultursektoren i landets kommuner og fylkeskommuner, og gjennomføres i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune. Målet med arrangementet er å samle kulturlivet til debatter og samtaler om kunst og kultur og å styrke kultur som politikkområde. Det er rundt 60 aktører og organisasjoner som deltar, og i alt blir det over 100 arrangementer i løpet av de tre dagene Kulturytring Drammen pågår.  

kulturytring.no

– Kulturytring Drammen vil bli arrangert som en kunst- og kulturfestival annethvert år fremover. Som en start på valgkampene fremover ønsker vi å sette søkelyset på kulturpolitikken. Kulturytring Drammen skal være en arena som gir rom for kulturpolitiske ytringer av alle slag, og med det mangfoldige programmet har vi som mål å løfte kulturdebatten til et nytt nivå, sier Sande videre.

Koronapandemien setter en del begrensninger på gjennomføringen av Kulturytring Drammen. I år blir arrangementet gjennomført i all hovedsak digitalt. Drammen kommune ble kåret til Norges kulturkommune i 2019, og for kommunen er det viktig å være med på å utvikle en nasjonal arena for samtale og debatt om kunst- og kulturpolitikk.

For program se her.

 

Annonse
Annonse
Annonse