herogder.org

Har laget en overlevelsesguide for nye kunstnere i Norge

Publisert: 29. juni 2021 kl 09.20
Oppdatert: 29. juni 2021 kl 09.20

Med støtte fra Norsk kulturfond har prosjektet Her og der laget en overlevelsesguide for nyankomne kunstnere til Norge.

I guiden finner man en masse informasjon som er nyttig når man skal etablere deg som kunstner i Norge. Blant annet finnes det en oversikt over kunstnerorganisasjoner, visningssteder og nyttige ressurser som gir en bedre oversikt over kunstfeltet i Norge. I tillegg får man svar på en rekke praktiske ting man må tenke på som kunstner i Norge.

Det er prosjektet Her og der som står bak. Det prosjektet er initiert av Marie Skeie og Motaz al Habbash som har ulike kulturelle bakgrunner fra Palestina, Japan, Norge og Brasil. Sammen med TrAP (Transcultural Art Production), som er en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv, startet de i 2019 opp et mentorprogram som skaper møter mellom kunstnere, institusjoner og offentlig administrasjon og gir tilgang på informasjon om norsk kunst- og kulturliv.

– Vi ser at kunstnerne i programmet får mange aha-opplevelser, spesielt når det kommer til søknadsskriving. Mange av deltakerne får også større selvtillit til å ta egne initiativ og føler seg tryggere med et nettverk i ryggen. Programmet er viktig på det kunstfaglige, profesjonelle og personlige plan for kunstnere. Noe av tilbakemeldingen vi får er at de ikke alltid vet hvor de kan henvende seg og hvor de kan få informasjon om muligheter og hvordan ting fungere i Norge. Så nå har vi fått på plass en guide som bør kunne være nyttig for kunstnere som kommer for å etablere seg i Norge. Og den kan sikkert være nyttig for norske kunstnere også, sier prosjektleder Motaz al Habbash til kulturrådet.no.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb