Dette er de nye støtteordningene

Publisert: 23. desember 2021 kl 08.49
Oppdatert: 23. desember 2021 kl 08.50

De nye støtteordningene ønsker blant annet å ivareta økonomien til alle som måtte kansellere juleturneene sine i desember.

De nye koronatiltakene går hardt ut over kulturlivet.

Regjeringen har som følge av tiltakene satt av 1,1 milliarder kroner til ulike støttetiltak for kulturbransjen

– La meg være krystallklar: Vi er her for dere gjennom hele krisen, har kulturministeren sagt.

I det nye forslaget til kompensasjonsordningen for kulturlivet er kompensasjon for tapt omsetning istedenfor uunngåelige kostnader og økning av kompensasjonsgraden til 70 prosent med tilbakevirkende kraft til 1. november er noen av tiltakene. Det skriver blant annet VG.

Det kan søkes på bakgrunn av gjennomsnittsinntekt i perioden 2017–2019. I tillegg vil det være mulig å ha overskudd i selskapet i kompensasjonsperioden, men ikke å ta ut utbytte. Saksbehandlingskapasiteten i Kulturrådet styrkes med 12 nye stillinger, i tillegg blir forvaltningen av kompensasjonsordningen flyttet til Lotteri- og stiftelsestilsynet for å avlaste Kulturrådet, ifølge VG.

Kulturdepartementet tar sikte på å arrangere et høringsmøte den 7. januar, med høringsfrist den 11. januar. Deretter må ESA godkjenne utkastet før forskriften trer i kraft. I første omgang vil forskriften gjelde frem til 28. februar 2022, før den forlenges i en ny periode frem til 30. juni 2022.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb