Annonse
Bilder fra generalprøven til Sløserikommisjonen (del 2) på Drammen Scene. Teaterforestillingen gikk av stabelen tirsdag kveld. Foto: Thor Brødreskift

Dansekunstnere boikotter Kulturytring Drammen fordi Sløseriombudsmannen deltar

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

At Kulturytring Drammen har invitert den omstridte Sløseriombudsmannen til å fremføre sin teaterforestilling tirsdag har ført til sterke reaksjoner. På programmet onsdag har også regjeringens Ytringsfrihetskommisjon invitert mannen bak Sløseriombudsmannen og kunstneren bak teaterforestillingen til sitt innspillsmøte om ytringsfrihet for kunstnere.

Det gjør at dansekunstnere ikke vil delta på arrangementet ifølge forbundsleder Kristine Karåla Øren i Norske Dansekunstnere.

Facebook-kontoen Sløseriombudsmannen startet i 2014, og var drevet anonymt fram til tidligere i år, før investoren Are Søberg ble identifisert som mannen bak kontoen tidligere i vår. Kontoen har fått over 70.000 følgere og er blitt omdiskutert for sin bruk av klipp fra bl.a. danseforestillinger støttet av Norsk kulturråd. Scenekunstnere har fortalt at de har opplevd hets og trusler etter å bli omtalt av Sløseriombudsmannen.

Øren i Norske Dansekunstnere lurer på hva Ytringsfrihetskommisjonen vil oppnå ved å invitere Sløseriombudsmannen.

– Han har lenge hengt ut enkeltkunstnere for å oppnå popularitet og «likes», mens han selv har vært beskyttet av anonymitet. Nå vil Ytringsfrihetskommisjonen at han skal sitte i debatt med dem som har vært utsatt for nettopp disse angrepene. Det er ikke fruktbart. Vi er forundret over at en regjeringsoppnevnt kommisjon viser en så mangelfull forståelse av kunstneres utfordringer, sier hun til Dagsavisen.

Annonse
Annonse
Annonse